Skolrestaurangens uppdrag

För oss i köket är det jätteviktigt att du tycker att restaurangens mat är god och att du på lunchrasten får en trevlig och avkopplande stund från skolarbetet. För oss är det också viktigt att du får i dig den energi som du behöver för att orka med dagen och är du allergisk mot något eller har andra matbehov så anstränger vi oss för att även du ska bli nöjd. Vi som har hand om specialkosten har gått speciella utbildningar och har stor kunskap när det gäller specialkost. Vi vill att alla ska känna sig trygga med att deras barn med speciella behov äter maten i skolan.

Maten som serveras

Vi på Eriksdalsskolans restaurang har som avsikt att laga så mycket mat från grunden som möjligt och den lagas med ”kärlek” varje dag, pulvermos skulle aldrig existera! Sen finns det rätter som är omöjliga att göra själva till de 2100 portionerna som vi tillagar t.ex. köttbullar, korv, blodpudding och pannkakor så där använder vi oss utav halvfabrikat.

Viktiga ståndpunkter

  • Det är en god investering att lära kommande generationer goda och sunda matvanor.
  • Våra kockar är mycket kunniga med många yrkesverksamma år inom både restaurang och storkök som lägger ner massor av kärlek i sin matlagning.
  • Vi är en blandad personalgrupp från hela världen som alla har något bra och viktigt att tillföra i arbetet i vår skolrestaurang.
  • Vi måste vinna våra gästers förtroende genom att alltid hålla en hög kvalitét på råvaror och det vi serverar.
  • Vi bemöter våra gäster med respekt och ett varmt välkomnande och förväntar oss att bli respekterade tillbaka.
  • Vi kan garantera säker mat genom vårt system för egenkontroll även kallat HACCP.
  • Vi går fortlöpande på utbildningar i t.ex. livsmedelssäkerhet, specialkost och vegetarisk matlagning och inspirationskurser.

 

Miljöpolicy Eriksdals restaurang

Tillsammans är vi rädda om vår miljö och bidrar till en hållbar utveckling genom att aktivt arbeta mot ett större klimatansvar. För att värna om miljön arbetar vi så här.

  • En dag i veckan serveras endast vegetarisk mat, det är klimatsmart.
  • Minst 40 % av det vi serverar vara ekologiskt eller kravmärkt.
  • Fisken vi serverar är MSC-märkt vilket garanterar att den kommer från välskött fiske.
  • Våra matrester hamnar i vår matavfallskvarn som sedan blir biogas som stadens bussar kör på.
  • Vi källsorterar plast, plåt, papper och glas.
  • Våra disk- och rengöringsmedel är miljömärkta.
  • Vårt mål är att minska framförallt tallrikssvinnet men även tänka mer klimatsmart vid beredningen av våra måltider.           

Restaurang
koket.eriksdalsskolan@stockholm.se

08-508 40 572

 

Dela:
Kategorier: