Studie- och yrkesvägledning

Vår studie och yrkesvägledare Ari Juustovaara hjälper dig som elev inför gymnasievalet och med övriga frågor som rör dina studier. Även föräldrar är välkomna att höra av er till Ari med frågor och funderingar, och även om ni vill boka tid för samtal så är ni hjärtligt välkomna! Ari har telefontid mellan 9-16, men att mejla fungerar alledeles utmärkt. När dörren står öppen är det bara att gå in på hans rum.

Ari når du på 070 46 32 760 eller genom mail ari.juustovaara@stockholm.se

Mer information hittar du här

PRAO eller praktisk arbetslivsorientering är en del av skolans verksamhet. För många ungdomar är det en av de första kontakterna med arbetslivet. De olika arbetslagen på Eriksdalsskolan bestämmer själva hur de vill genomföra den här delen av undervisningen.

Väljer man att låta klassen göra PRAO enligt "gammal välkänd modell" så ska den ske i år 8 under temaveckan. Följande gäller:

Varje elev söker i god tid egen PRAO-plats, den ska vara godkänd av dina vårdnadshavare och helst ska det inte vara hos dina föräldrar eller på en arbetsplats du tidigare arbetat på. Om du har några medicinska hinder, t ex allergi eller ryggproblem, måste du ta hänsyn till det när du söker PRAO-plats.

Om du ska göra din PRAO inom livsmedelshantering och vissa områden inom äldre och barnomsorg, så måste du kontakta skolhälsovården för ev vaccination eller hälsointyg.