Välkommen till skolbiblioteket!

Det ligger centralt i skolan, nära huvudentrén och med elevkaféterian som närmaste granne. Biblioteket är en integrerad pedagogisk resurs i skolan. Vi har dagligt samarbete med lärarna och besöker klasserna. Biblioteket erbjuder spännande läsning, olika aktiviteter och är en mötesplats för skolans elever.
I skolbiblioteket finns datorer och skrivare/kopiator för utlåning av böcker och studier. Förutom riktigt bra skönlitteratur finns det faktaböcker i skolans olika ämnen och många populära serier och tidskrifter. Vid behov erbjuder biblioteket böcker på andra språk, lättlästa texter och böcker/läromedel inlästa i Legimus/Inäsningstjänst.

Skolbiblioteksråd

Skolbiblioteksrådet består av elevrepresentanter från mellan- och högstadiet och två skolbibliotekarier. Rådet träffas regelbundet, organiserar olika tävlingar, utställningar och pratar om allt som rör skolbiblioteksverksamheten

Verksamhetsmål

Skolbibliotekets mål är:

• Att fungera som en pedagogisk resurs i undervisningen.
  • Att stimulera läsutvecklingen och göra elever till goda läsare.
  • Att ge elever kunskaper om hur biblioteket används och i informationssökning.
  • Att vara en mötesplats i skolan.

Bibliotekets Handlingsplan för läsåret 2018-2019 presenteras i nedanstående pdf-fil.
-->> handlingsplan_2018-19.pdf

Vill du se vad som händer på vårt skolbibliotek? Klicka på länkarna nedan!

-->> vad_har_eriksdalsskolans_biblioteket_att_erbjuda.pdf

Följ oss gärna på instagram @eriksdalsskolans_bibliotek