Till innehåll på sidan

Om skolan

Eriksdalsskolan - en skola för alla

Eriksdalsskolan är en F-9 skola i kommunal regi i Stockholm Stad. Här möts cirka 1150 elever och 200 medarbetare varje dag. Skolan ligger mitt på Södermalm, vackert belägen med utsikt mot Årstaviken. 

Vi har glädjen att få följa våra elever från förskoleklass till och med årskurs 9. Hos oss finns, utöver grundskola, även en stor grundsärskola (F-9) och Stockholm Stads särskilda undervisningsgrupp CSI med inriktning tal- och språkutveckling (F-9). På skolan finns tre fritidshem (Villan, Vinden och Västermåla) för åk F-3 och en fritidsklubb (Pantrarna) för åk 4-6. Grundsärskolan och CSI har egna fritidshem. Ytterligare information om respektive verksamhet finner du under “Skolans verksamheter” i menyraden till höger.  

Vår målsättning är att våra elever ska lära för livet och ha stark tilltro till sin egen förmåga. När eleverna avslutar årskurs 9 ska de göra det med goda kunskapsresultat och känna att de är väl rustade för framtiden.  

På Eriksdalsskolan arbetar vi utifrån våra värdeord; kunskap, trygghet och glädje.  

Från och med höstterminen 2021 har elever i årskurs 4 möjlighet att välja förlängt och förstärkt “Elevens val” inom bild & form eller matematik & programmering. Läs mer om detta under “Nyheter” på Startsidan.  

Vi har ett prisbelönat skolbibliotek, en stor skolgård och tillgång till konstgräsplan, skridskobana och Eriksdalsbadet.   

Titta gärna in på skolans Instagram; eriksdalsskolans_medier för att se vad vi gör om dagarna.  

 

Kategorier:
Ingress: 
Eriksdalsskolan - en skola för alla